Thursday, July 28

kisah saya dan awk...

Bismillahirrahmanirrahiim......

sedar xsedar,sudah 1tahun 7bulan 11hari kita berkenalan dan saling mencintai...
teringat pulak kisah kita bermula pada suatu malam ketika saya sedang packing barang2 nak balik umah time cuti sem part5 diploma....tyme tu da dekat raya haji oooo..
 sedang saya mem'busy'kan diri packing barang sambil on9,awk add saya kt fb.... dalam fikiran ni teringatkan seorang senior saya yg agak sengal dan plg saya xsuka..... eeee..... btol3 xsuka dia sbb die ni not my style...
tp prof pic mcm cun je kan and time tu jgk style rambut awk da encem sikit.. so approve je la kn.... then awk add plak kt ym.... pastu start la awk kacau saya tgh packing barang2..... awk cakap awk nk hantar saya esok nye tu kt bus stand.... mule2 xnak layan tp bile awk ckp nk hantar,pikir2 elok gak an sbb kalo x,saya kne jalan kaki dari kolej redang and sampai kt guard kne naik kesat.... so ape lg kan,org menghulur,saya sambut je.. haha... awk janji nak dtg.... esoknye sy tggu awk... tguu... tgguuu... dan tgguu.... last2 jalan kaki gak... kua dari redang saya mintak mebe kamceng,ajis antakan beg saya kt pos pok guard... hampeh tol tggu awk.... makan aty jer saya hari tu....
dah smpi terminal K.T  awk sms saya tanya ade ktner? haii..... org da separuh perjalanan bru nak bangun and tanya kan??? geram2 jer nak sepak.... haih...(jahat kan? layan awk sbb ade maksud di sebalik mee... haha) pastu sampai la umah untie kt setiu.... awak sms saya 10 keping,jarang2 je nak reply... da xde aty nak layan sbb da xde kegunaan kan? haha.... sorry awak.... saya xberminat nak layan awak dah..... sbb saya xsuka awak....
berhari2 gak awak sms saya.. awal2 pagi,kol6 lebih da smpai sms awak kejut saya bangun....dalam hati ni pk gak an,baik gak mamat ni... pagi2 da bgn.... kalo mamat lain confirm tgh tido lg kan? so slow2 la saya reply and layan awak.. sambil2 tgk story pun sempa gak layan sms awak....
esoknya,saya balik rumah sbb esoknya dah raya....xleh terima kot balik pagi raya tuuuuu.....
kitorang balik ngn mitsubishi lancer sue kaler merah... ayah su pecut punyer la laju... 120km.... haih,mau melayang jer jantung nih....awak plak asik nak sms ngn saya.. saya ckp,kita smbung nanti la sbb nak tido,pening kepala and loya sbb laju sangat.. awak ckp ok...
terima kasih awak sebab fahami saya.

6December2009...

awak tahu kan hari ni birthday saya? saya dapat kol free,so saya start la bergayut ngn awak... pagi ke petang,petang sampai malam..... dalam 7hari dapat kol free,timbul rasa suka kat awak... mcm berminat nak kenal rapat lg ngn awak...suke3.... 7hari macam da knl 7bulan... bergayut punyer bergayut,mmg sah2 kita da saling sangkut.... awak ajak kapel la... excited giler saya time tu taw.... saya nak je accept time tu tapi awak cakap kita tggu smpai 18DECEMBER..... kata awak,date tu kira declare kita kapel sbb tgh2 antara birthday kita.. yela... awak 29Decemcer....  yang plg xleh saya lupa bile saya tanya awak, 'kenapa perlu tunggu 18hb?" haha... malu sendiri bila teringat ayat tu...

18hbDecember 2009...

tarikh keramat ni kita mula hidup ber"couple"
suka duka sumer kite share..... dah mcm2 yg kita lalui..... saya bersyukur kerana kita masih kekal bersama....

saya masih berpegang kepada firman Allah ta'Ala:

  “...perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat)” an-Nur (24:26) 




hari ni,saya abadikan kenangan kita bersama ni semoga ia kekal bersama kita.....
ksih sayang saya terhadap awak sangat tulus dan ikhlas..... saya mencintai awak sepertimana saya mencintai dan mengasihi keluarga saya....
andai jodoh kita telah termaktub dlm lauh mahfuz -NYA untuk kita bersama,saya lah orang paling bahagia dan gembira dalam dunia ni..... tetapi andai jodoh kita tidak diizinkan Allah untuk kekal bersama,harapan saya,usahlah kita berdendam tapi jadikan kenangan kita bersama ni antara pahit manis dalam hidup awak.....

 saya senantiasa berdoa moga Allah panjangkan jodoh kita hingga ke nafas terakhir saya..
moga Allah merestui dan meredhai hubungan kita.... insya'Allah.....